perjantai 1. marraskuuta 2013

kulttuuritehtävä

tehtävä: eli meidän piti siis katsoa viikossa 3 kulttuuriin liittyvää ohjelmaa/leffaa tms.

Tekijänä
Sarjan päähenkilöt ovat kouliintuneet työssään poikkeuksellisen taitaviksi, taipumustensa ja kovan työn kautta. Kukin jakso kuvaa yhtä päähenkilön päivää ja seuraa samalla tämän työntekoa lähes tieteellisellä tarkkuudella. Mielestäni sarjassa kerrotaan tyhjentävästi, tarkasti ja tietenkin päähenkilönnäköisesti aiheesta sekä päähenkilöstä.


 Laine eli Laineen Kasperi kirjoittaa, räppää ja suunnittelee äänimaailmoja teatteri- ja tanssiesityksiä varten. Musiikin tekeminen on hänelle etsimistä ja taiteessa tärkeintä on sanoma, ei raha. Ohjelmassa Laine kertoo myös miten on päätynyt tälle alalle ja muutenkin ajatuksistaan. Tämä on musiikki kulttuuria.



 Samu-Jussi Koski. Samu-Jussi Koski suunnittelee vaatteita ajatteleville naisille. Työn ytimessä ovat eettisyys, materiaalit ja klassinen linjakkuus. Omassa yrityksessä työtä tehdään kera ystävien, kunnianhimoisesti ja inspiroituneesti. Hän kertoo mistä tämä vaatesuunnittelun ajatus on saanut alkunsa, työn hyvät sekä  huonot puolet ja paljon muuta.Tämä on 

Santtu-Matias Rouvali. "Pitää olla oma itsensä", sanoo kapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Hän ei halua olla stara, vaan elellä maaseudun rauhassa ja elää ammatillista unelmaansa työskennellen maailman huippuorkestereiden kanssa. Hän kertoo kuinka harrastus muuttui työksi ja minkälaista on työskennellä kapellimestarina. Tämä on musiikki kulttuuria.

 Serranon perhe
Serranon perhe on espanjalainen draama-komedia sarja. 
Juoni: Diego Serrano, leski ja kolmen pojan yksinhuoltajaisä, menee naimisiin nuoruudenrakkautensa Lucía Capdevilan kanssa, jolla on entisestä liitosta kaksi tytärtä. Lucía tyttärineen muuttaa Serranon taloon, ja sarja seuraa uusperheen ja heidän ystäviensä jokapäiväistä elämää. Pääosa sarjan tapahtumista sijoittuu Serranon kotitaloon, Serranon veljesten tavernaan ja Garcilason kouluun kuvitteellisessa Santa Justan kaupunginosassaManzanaresin rantamilla Madridissa. Sarjassa on mielestäni kiva juoni mutta jokaisessa jaksossa tapahtuvat väärinkäsitykset alkavat kyllästyttää ajan mittaan. Sarjassa käy myös ilmi Espanjalaista kulttuuria jota pääasiassa katsoinkin. Heille näyttää eläytyminen olevan suuri juttu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kova äänisyys sekä käsien liikkeet tuovat sitä esille. Myös ruoka ja juoma ovat aika suurena osana tätä ohjelmaa. Ruokana näyttäytyy jotain paellan tapaista ja usein juodaan olutta ja viiniä. Tyyli vaikuttaa erittäin värikkäältä niin sisutuksessa kuin vaatetuksessakin. Espanjalainen kulttuuri.

 Kaksi julkkista ja yhdet häät
Tässä sarjassa julkkikset järjestävät tavis pareille häät ja ne häät voivat olla mitä vain. Hääparilla on 10 sekuntia aikaa kertoa toiveistaan mutta kaikesta päättää julkkikset. Julkkikset siis järjestävät häät alusta loppuun. Tässä sarjassa näkee aika erinlaisia häitä ja harvemmin kaikki toiveet täyttyvät. Uskonnoton tapakulttuuri.

 Marie Antoinette
Elokuvassa kuvataan Rokokoo- tyyliä sekä ranskalaista kulttuuria. Marie Antoinette oli itävaltalainen herttuatar, joka naitettiin Ranskan kruununprinssi Ludwig XVI:sta kanssa 1700-luvulla.Vieraaseen ympäristöön kotiutuva Marie Antoinette ja hänen suhde prinssiin ei ole hänelle helppoa ja lisäksi hovietiketti rajoittaa prinsessaa liikkumasta. Itse en ole pitänyt elokuvasta mutta siinä tulee hyvin ilmi tyyli sekä sen ajan käyttäytyminen, joka oli tuolloin hyvin hienostelevaa. Mutta sisustus on kyllä kaunista ja naisellista ja puvut ovat näyttäviä ja kauniita. Tässä on ranskalaista kulttuuria.

 Naurun tasapaino
Naurun tasapaino tarjoaa kymmenelle stand up -koomikolle mahdollisuuden nousta ammattilaisten joukkoon. Kilpailun osallistujat saavat joka viikko tehtäväkseen tutustua uuteen aihepiiriin, josta he tuottavat viisi minuuttia uutta materiaalia. Jokainen kilpailuviikko huipentuu keikkaan, jonka perusteella Ilari Johanssonin johtama tuomaristo lähettää yhden koomikon kotiin. Tässä sarjassa on erittäin vaihtelevia esiintymisiä. Välillä joku onnistuu ja välillä epäonnistuu. Itseni mielestä tämä on ihan kiva koska pääasiassa tässä on aika hyviä esiintymisia ja sketsejä. Tämä on viihde kulttuuria.

8. Tyylin alkulähteillä
Sarjassa tutustutaan arkistomateriaalin kautta mistä alkuperistä ja kulttuureista nykyinen kansainvälinen muoti ja tyyli on synnytetty. Sarjassa on kerätty hyvin erinlaisia aiheita ja vaikka yksi ohjelma kestää 5 minuuttia niin siihen on saatu mahdutettua paljon tietoa.

9. Vain elämää
Vain elämää on kotimainen viihdeohjelma, jossa suomalaiset artistit asuvat kahdeksan päivän ajan Hirvensalmella sijaitsevassa Satulinnassa.Tämän kauden esiintyjiä ovat Jukka poika, Anna Abreu,Pauli Hanhiniemi, Laura Närhi, Juha Tapio, Ilkka Alanko sekä Maarit Hurmerinta  Viikon aikana yksi artisteista on päivän artistina ja tämä on järjestänyt muille yhteisiä aktiviteetteja.Lounaalla ja päivällisellä toiset artisteista esittävät päivän artistin kappaleista omantyylisiä versioita. Ohjelma viimeisen jakson duettopäivänä artistit esittävät duettoja omista kappaleistaan.Mun mielestä tämä on ihan ok ohjelma mutta ei mikään "pakko katsoa". Tässä tulee mielenkiintoisia sekä erinlaisia tulkintoja ja on kivaa kun päivän artisti tekee päivästä oman näköisensä ja jokaisesta artistista tulee esiin joitain henkilökohtaisia asioita. Viime kausi oli kuitenkin kivempi, koska itse tiesi paremmin julkkikset jne. musiikki kulttuuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti